Odrůda: Cabernet Sauvignon, Shiraz Původ: Austrálie Charakteristika: červené suché víno s příjemnou vůní zralých ostružin, borůvek a švestek, se stopou hořké čokolády a sladkého koření. Víno je ovocné, s chutí zralých šťavnatých ostružin a švestek, s kouřovými tóny a s nádechem koření, čokolády a dubového sudu. Je to plné harmonické víno s příjemným dlouhotrvajícím závěrem. Gastronomická doporučení: k pečenému a grilovanému masu Složení: 13,5% alk., pH 3,65, 5,5 g/l kyselinky Teplota podávání: 16-18°C
Odrůda: Chardonnay, Verdelho Původ: Austrálie Charakteristika: bílé suché víno s intenzívním ovocným aroma citrusů a broskví. Chuť je svěží a příjemná, s tóny šťavnatého ovoce, s harmonickou kyselinkou a dlouhotrvajícím zakončením. Gastronomická doporučení: k těstovinám s krémovou omáčkou Složení: 13% alk., pH 3,4, celková kyselinka 5,8 g/l Teplota podávání: 6-8 °C
Charakteristika: červené rubínové suché víno s ovocnou vůní, s tóny lesních plodů a stopou sena a koření (hřebíček, vanilka), hladká, plná a teplá chuť, dobře strukturovaná, s výrazným zakončením po zralých malinách a ostružinách. Analýza složení: Alk. 12.5%; celková kyselina 5,15 g/l; pH 3.5; zbytkový cukr 3,4 g/l; sušina 27.0 g/l
Charakteristika: suché bile víno světle žluté slámové barvy, vůně hrušek, svěží vyvážená chuť s příjemnou kulatou dochutí. Analýza složení:Alk.12,50%; celková kyselina 5.15 g/l; pH 3.20; zbytkový cukr 5 g/l; sušina 19 g/l. Doporučujeme k: bílému masu, těstovinám a rybím specialitám Podává se při teplotě 6-8°C
Charakteristika: Červené rubínové víno s granátovými odstíny, jemný a pronikavý buket s výraznou vůní černého rybízu a koření; suchá, vyvážená, lahodná chuť s příjemnou příchutí lesních plodů a opékaných lískových ořechů.
Odrůda: Shiraz, Cabernet Sauvignon Původ: Jihovýchodní Austrálie Charakteristika: červené suché víno, příjemná bohatá vůně a výrazná lahodná chuť 13%
VINTAGE 2009: výjimečný ročník, má intenzivní granátovou barvu. tony červeného ovoce a džemu jako od babičky a na konec výrazné koření. Džus, kakao, černá pepř, sladký tabák to dělají víno příjemné a zároveň velmi výrazné. aroma sušených květin a fíků. Na patře je jemná, přesná, příjemně tříslovitá, jen s nádechem vanilky.
Lambrusco bílé je svěží, mírně šumivé sladké víno s bohatým perlením a ovocnou, výraznou vůní.
Lambrusco červené je svěží, mírně šumivé sladké víno sytě rubínové barvy s bohatým perlením a ovocnou, výraznou vůní.
Odrůda: Merlot Oblast: Valle Central D.O. Charakteristika: červené suché víno intenzívní rubínové barvy, s vůní švestek a malin, s bohatou chutí zralého lesního ovoce a s harmonickou strukturou.Složení: alk.: 14 %Doporučená jídla: těstoviny, pizza, pečené a grilované červené maso, pikantní sýry Teplota servírování: 16-18oC
Tmavě rubínově červená barva s intenzivními odlesky malin, aroma po fialkách a jen jemným náznakem koření. Příjemná chuť s elegantním a přetrvávajícím výsledkem činí toto víno šampiónem.
Víno jasně rubínovou barvy s odrazem granátového jablka,pikantní a elegantní chuť s výraznou strukturou a sametovými tříslovinami,na konci s jemnými tony malin a mandlí aroma vína odhaluje náznaky fialek, duhovky, hřebíčku, skořice a malin. gastronomické doporučení: Víno se dokonale snoubí z drůbežím masem, jehněčím, masem na grilu a k sýru pecorino.
Suché červené víno s hlubokou rubínovou barvou; vůně švestek a červeného ovoce; středně plná vyvážená chut ovocné příchutě s jemným nádechem koření s jemnou kyselinkou. podávat s kuřetem nebo telecím masem a k těstovinám
Tmavě rubínová červená barva s granátovým odstínem, s výrazným buketem zralého černého ovoce (víno, třešně), s nádechem fialek. Suchá, čistá a velice příjemná chuť s dlouhým zakončením a s přívětivou, jemně nahořklou dochutí po zelených mandlích.
PŮVOD REGION: Z různých vinařských oblastí Portugalska. VEDENÍ: Tradiční vedení keřů. ODRŮDY: Gouveio, Malvasia-Fina, Codega, Arinto a Moscatel. VYZRÁVÁNÍ: Zrálo přibližně 15 měsíců.
ANALYTICKÉ A SENZORICKÉ HODNOCENÍ
OBSAH ALKOHOLU: 12 % obj. CELKOVÝ OBSAH KYSELIN: 5,8 g/ I. VZHLED: žlutá, slámová barva s jemnými bublinkami VŮNĚ: Svěží aroma s květinovými tóny. CHUŤ: jemná kyselinka v kombinaci s svěží sladkostí TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 6 až 8 ° C. HARMONIE S JÍDLY: vynikající jako aperitiv a s lehkými pokrmy.
Odrůdově charakteristické Chardonnay s aroma zralého banánu a lískových oříšků. Plná chuť plynule navazuje na vůni a prezentuje se podobnými tóny. Má dlouhý a intenzivní závěr, který plně ukazuje vysokou kvalitu vína. Suche Archivace 3-6let
Hluboká rubínově červená barva s hlubokými odlesky. Silné tony bylin, chininu . marmelády a pečeného červeného ovoce, na patře čerstvé a čisté tony, s krásnou rozvinutou dochutí s příchutí červené třešně a kořeněných bylin,víno má skvělé dlouhé zakončení. OBSAH ALKOHOLU 16,5% BARRIQUE
rubínové barvy, vinná a bylinná vůně, suché, lahodné, s charakteristickou a příjemnou chutí v ústech s dlouhotrvajícím ovocným zakončením.
APPASSIMENTO TECHNIKA… Italský termín pro sušení hroznů v tradičních dřevěných bedýnkách, nebo na slaměných rohožích po dobu několika měsíců pro získání plné chuti vína. SKLIZEŇ a VÝROBA… část vybrané sklizně z dokonale zralých hroznů je připravena ke zpracování, zatímco nejlepší odrůdy vhodné k sušení jsou zčásti ponechány na vinici pro přezrání a zčásti uloženy do dřevěných bedýnek pro sušení. Po sušení je vyrobené víno uloženo na rok do barikových sudů, poté je mícháno s čerstvým vínem a následně ještě uloženo k dalšímu stárnutí v dřevěných sudech. Alc. 14,5% Potenciál zrání 3-5 roků
odrůdy:Corvina, Rondinella, Molinara
hrozny se sbírají ručně během prvních 10dnů v říjnu do dřevěných krabic. Po sklizni je víno dekantováno do malých sudů, kde probíhá
malolaktická fermentace.Druhé kvašení probíha pomocí přidáním slupek Amarone a poté zraje po dobu 12měsícu v dubových sudech
víno má krásnou rubínovou barvu s odstíny granátového jablka,chut plná vyvážená s typickými tony zralého ovoce, náznaky vanilky a vyšní, s jemnou kořenitostí na konci
Odrůda: Sangiovese a jiné doplňkové odrůd Oblast: Toskánsko Charakteristika: suché víno rubínové barvy. Vůně zralých hroznů, se stopou fialek a černých třešní. Vyvážená plná chuť s lahodnou ovocnou dlouhotrvající dochutí po šťavnatých zralých hroznech.
PŮVOD REGION: DOC Douro PŮDA: Břidličnatá. VEDENÍ: Tradiční vedení a terasovité vinice. PRŮMĚRNÝ VĚK VINICE: více než 12 let. PRŮMĚRNÁ PRODUKCE: 35 hl/ha. ODRŮDY: Touriga-Nacional, Touriga-Franca, Tinta-Roriz a Tinta-Barroca. VINIFIKACE Kompletní odstopkování hroznů, nakvašení rmutu s krátkou macerací slupek a následnou řízenou fermentací rmutu po dobu 6-8 dní při teplotě 22-24 ° C, za častého přečerpávání a smáčení matolinového klobouku. Po alkoholovém kvašení a stažení z kalů je vyvoláno jablečno-mléčné kvašení. Závěrečné školení probíhá u části vína v nerezových tancích a zbytek v sudech z francouzského dubu po dobu 4-6 měsíců. LAHVOVÁNÍ Prováděno pod ochrannou atmosférou inertního plynu (vytlačení vzdušného kyslíku z lahví). ANALYTICKÉ A SENZORICKÉ HODNOCENÍ OBSAH ALKOHOLU: 13,5 obj.%. CELKOVÝ OBSAH KYSELIN: 5,7 g/I. ZBYTKOVÝ CUKR: 2,4 g/l. VZHLED: Výraznější rubínové barvy. VŮNĚ: Intenzivní aroma vyzrálého červeného ovoce, s tóny květin a koření. CHUŤ: Vyvážená, s dobrým vyjádřením ovocnosti a dlouhým závěrem.
PŮVOD REGION: DOC Douro PŮDA: Břidličnatá. VEDENÍ: Tradiční vedení keřů. PRŮMĚRNÝ VĚK VINICE: Více než 20 let. PRŮMĚRNÁ PRODUKCE: 40 hl/ha. ODRŮDY: Azal, Pederna, Trajadura, Avesso and Loureiro. VINIFIKACE Hrozny jsou lisovány ihned po převozu na vinařství a dále se zpracovává jen nejlepší část moštu. Za stálého chlazení se ponechá mošt sedimentovat po dobu 48 h a oddělí se od hrubých kalů. Řízené alkoholové kvašení probíhá při teplotách mezi 12-14 ° C. Po ukončení fermentace se víno doškolí zráním na jemných kalech po dobu 4 měsíců. LAHVOVÁNÍ Prováděno pod ochrannou atmosférou inertního plynu (vytlačení vzdušného kyslíku z lahví). ANALYTICKÉ A SENZORICKÉ HODNOCENÍ OBSAH ALKOHOLU: 12,5% obj. CELKOVÝ OBSAH KYSELIN: 5,5 g/ I. ZBYTKOVÝ CUKR: 3,2 g/l VZHLED: Čirý se zlatavou barvou. VŮNĚ: Intenzivní ovocné aroma s tóny minerálů dává komplexní dojem. CHUŤ: Svěží, s velmi vyváženou kyselinkou a jemnou ovocnou dochutí.
Odrůda: 100% Cabernet Sauvignon Původ: Moldavsko – jihovýchodní oblast Charakteristika: tiché červené polosladké víno rubínové barvy s granátovými odlesky, s bohatou ovocnou vůní po ostružinách, jahodách a malinách, s jemnou plnou chutí, s tóny černého rybízu, třešní, vanilky a orientálního koření. Alkohol: 11 %
Země: Moldavsko Lokalita: jihovýchodní oblast Barva: bílé Kategorie: polosladké Popis: bílé polosladké víno s intenzívní vůní tropického ovoce, s chutí jablek a hrušek a vanilky Podrobný popis: Odrůda: 100% Chardonnay Původ: Moldavsko – jihovýchodní oblast Charakteristika: tiché bílé polosladké víno slámově žluté barvy, s rafinovanou intenzívní vůní a výraznými tóny tropického ovoce. Plná strukturovaná chuť jablek a hrušek, s harmonickou kyselinkou, s dotykem opečeného chleba a vanilky. Doporučujeme: k rybám, bílému masu, zeleninovému rizotu a sýrům. Je výtečný i jako aperitiv Teplota servírování: 8-12°C Alkohol: 11 %
bile polosuche sumive vino z Italie
PŮVOD REGION: DOC Dăo PŮDA: Žulovitá. VEDENÍ: Tradiční vedení keřů. PRŮMĚRNÝ VĚK VINICE: Více než 6 let. PRŮMĚRNÁ PRODUKCE: 40 hl/ha. ODRŮDY: Encruzado, Malvasia-Fina and Bical. VINIFIKACE Hrozny jsou lisovány ihned po převozu na vinařství a selektuje se jen nejlepší část moštu. Za stálého chlazení se ponechá mošt sedimentovat a po 48 hodin se oddělí od hrubých kalů. Řízené alkoholové kvašení probíhá při teplotách mezi 12-14 ° C. Po ukončení fermentace se víno doškoluje na jemných kalech po dobu 4 měsíců. LAHVOVÁNÍ Prováděno pod ochrannou atmosférou inertního plynu (vytlačení vzdušného kyslíku z lahví). ANALYTICKÉ A SENZORICKÉ HODNOCENÍ OBSAH ALKOHOLU: 13,5% obj. CELKOVÝ OBSAH KYSELIN: 6,0 g/I. ZBYTKOVÝ CUKR: 1,7 g/l VZHLED: Čiré, se zlatým zabarvením. VŮNĚ: Intenzivní ovocné aroma s tóny minerality. CHUŤ: Na patře výrazně ovocné, s velmi vyváženou kyselinkou v dochuti, dávající vínu svěžest typickou pro oblast Dăo. SERVIS
sytě rubínově červená barva, výrazné aroma zralého ovoce(třešně a maliny) a příjemnými tóny po fialkách. Zaoblená, plná, měkká a ovocná chuť, velmi příjemná a harmonická.Hodí se k červenému masu.Obsah alkoholu 14%
Popis vína: jasně rubínově červená barva, intenzívní buket po malinách a ostružinách se stopou po fialkách a irisu, chuť je plná, suchá, harmonická, s lehkým taninem a s příjemnou dochutí po pečených mandlích a lesním ovoci. Analýza složení: 12 % alk.,5,5 g/l kys.;3,2 pH;1 g/l zb.cukru;21g/l suš. Optimální uskladnění: 3-4 roky v lahvích uložených v chladu a temnu v horizontální poloze. Doporučené jídlo: různá grilovaná masa, drůbeží, jehněčí a zralé sýry. Teplota podávání: 18°C.
Odrůda: 85% Sangiovese Grosso, 15% různé odrůdy Vinice: vybrané vinice se nachází v tradičních vyhlášených místech, typických pro Chianti v Toskánsku. Víno je pěstováno na různorodé půdě (jíl, vápenec). Úrodnost se pohybuje kolem 9 t hroznů na hektar se 70 % výnosností.
V sklenici cítíte aroma tmavých bobulí, cedru a třešní. Jednoduché, středně kulaté tělo chutě nabízí sušené černé třešně, lékořici a espreso vedle kulatých a zralých tříslovin. to je pravé Chianti z Toskánska
Mumm Cordon Rouge má jiskrnou, slámově žlutou barvu a jemné, pravidelné perlení. Vůně peckovitého ovoce a pražené briošky harmonizuje se svěžestí chuťového tónu připomínající vyzrálý citron.
Klasifikace / přívlastek / jakost Výběr z hroznů
Obsahu cukru Suché
Ročník 2016
Země původu Česká republika
Obsah alkoholu 12,5 %
Barva vína Bílé víno
Objem lahve 0,75 l
Zbytkový cukr 6,7 g/l
Vinařská oblast Morava
Vinařská obec Drnholec
Viniční trať Šibeniční vrch
Obsah kyselin 8,0 g/l
Vinařská podoblast Mikulovská
Řada Petanque
tmavě rubínová barva s červenými cihlovými odstíny. Elegantní buket kůže a vanilky se mísí s vůní zralých červených plodů. Plná, bohatá, harmonická chuť s ovocnými tóny, s jemnou kyselinkou a dlouhotrvající sametovou kořeněnou dochutí. Zrání: 18 měsíců v dubovém sudu Zrání v lahvích úspěšně pokračuje při skladování v chladu a temnu v horizontální poloze. Alk.: 13%vol. Uzávěr: přírodní korek
Pivo Plzeň 12° 0,5l plech
ze samé paty Italie, regionu Salento, rozprostírajícího se poblíž moře a prastarých olivových hájů, pochází sluncem vytvořená „Pilùna“ z odrůdy Primitivo. Na pohled je víno hlubokého temně rubínového a téměř neprůhledného odstínu, ve vůni připomíná kompotované peckovité ovoce, s dotekem dubu, čokolády, lékořice a exotiky. Má vynikající strukturu, jejíž složky jsou v perfektní harmonii, což dává tomuto vínu předpoklad k dlouhé archivaci. Druh vína: suché Ideální teplota: 16 - 18 ° víno je umístěné v dřevěném dárkovém boxu!!!
Santi Soave VIgneti di Monteforte pochází z vinic, které jsou ideálně umístěny v Soave DOC. Vinifikace: Víno zraje zcela v teplotně řízených nerezových nádržích po dobu 7 měsíců před filtrací a plnění do lahví. Hotové víno má intenzivní aroma, s vůní čerstvých květin s náznaky tropického ovoce a pikantní příchutí příchutí na patře, s vynikající rovnováhou, pevnou kyselostí s dlouhým a ostrým zakončením
Země: Itálie Lokalita: Sicilia Barva: červené Kategorie: suché Popis vína: rubínová červená barva, elegantní buket s ovocnými tóny, teplá, plná a dobře vyvážená chuť s báječným dlouho trvajícím zakončením po zavařenině z borůvek,černého rybízu a ostružin a lékořici. ALK. 14%